Ce alegem? Mocheta profesionala din polipropilena sau poliamida?

mocheta birouriMocheta ramane in continuare o pardoseala la moda. Ofera personalitate spatiului in care ne desfasuram activitatea, da un plus de culoare, ne ofera confortul de care avem nevoie, etc. Mocheta profesionala este o alegere importanta deoarece, pentru cei mai multi dintre beneficiari, trebuie sa se dovedeasca a fi o investitie pe termen lung.

Mocheta se gaseste in nenumarate variante, culori, texturi, etc. O atentie deosebita trebuie acordata materialului din care este fabricata. Printre tipurile de mocheta profesionala, intalnim mocheta realizata din polipropilena si mocheta din poliamida. Insa, care sunt diferentele intre cele doua materiale?

Mocheta profesionala din polipropilena

Avantaje
Polipropilena reprezinta o fibra sintetica durabila in timp si mai putin costisitoare. Mocheta din polipropilena se preteaza spatiilor din caminul nostru, insa poate fi instalata si in alte spatii cu trafic redus. Un avantaj important al acestui tip de material este ca se curata extrem de usor, petele si murdaria fiind usor indepartate. Daca umiditatea si praful in exces va dau batai de cap, atunci este bine sa stiti ca acest tip de mocheta rezista acestor inamici.

Daca dispuneti de un buget nu foarte generos, atunci mocheta realizata din polipropilena poate fi investitia potrivita pentru dumneavoastra, raportul calitate-pret fiind unul corect.

Mocheta din polipropilena este disponibila intr-o varietate de culori si modele, asa ca ideile nu raman decat de pus in practica.

Dezavantaje
Firul din polipropilena nu este la fel de rezistent ca si cel de poliamida, de aici si pretul usor mai scazut. De asemenea, firul nu este elastic, de aceea mocheta din polipropilena poate oferi senzatia de rigiditate. Tot din aceasta cauza, mocheta de acest gen se poate deteriora mai usor. Un alt dezavantaj in reprezinta tasarea fibrelor, care nu mai revin la forma initiala. Pentru ca nu prezinta proprietati ignifuge demne de luat in calcul, nu se recomanda instalarea mochetei din polipropilena in spatii publice, mai ales in zonele destinate fumatorilor.

Mocheta profesionala din poliamida

Mocheta profesionala din poliamida (nylon) este preferata constructorilor, arhitectilor, beneficiarilor. Motivul este unul simplu: durabilitate si rezistenta crescuta la uzura, abraziune. Acest tip de fibra este cel mai des folosit in productia mochetelor profesionale. O mocheta realizata din poliamida va rezista mai mult decat orice alt tip de material destinat productiei de mocheta.

Se poate instala in orice spatiu comercial si poate fi intretinuta extrem de usor. In plus, fibrele din poliamida sunt rezistente la tasare. Ele au capacitatea de a reveni la forma initiala, chiar daca au stat sub actiunea mobilierului, rotilelor scaunelor de birou, etc. Din acest motiv, o mocheta profesionala din poliamida va arata ca noua un timp indelungat.

Datorita nenumaratelor sale avantaje, vom intalni mocheta profesionala din poliamida in spatii cu trafic intens: hoteluri, restaurante, birouri, showroom-uri, etc.

Pentru ca este atat de speciala si durabila, mocheta profesionala din poliamida nu are dezavantaje.

Indfloor Group ofera in aceasta perioada preturi speciale pentru mocheta Quartz din colectia Arc Edition – Balta Group. Mocheta, din poliamida, este destinata spatiilor de birouri cu trafic mediu, clasa 32.
Vino sa vezi oferta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*