Mocheta din poliamida, de la fir la produsul finit

Mocheta din poliamida, de la fir, la produsul finit

Despre diferentele dintre mocheta din poliamida si cea din polipropilena am discutat si intr-o postare anterioara (citeste aici), insa in acest articol discutam pe larg despre mocheta din poliamida, de la fir la produsul finit.

Poliamida, sau nylonul, este cel mai rezistent fir din care poate fi fabricata o mocheta. Printre altele, avantajul major al poliamidei este capacitatea de a-si reveni la forma initiala, dupa exercitarea unei presiuni (incaltaminte, scaune, mobilier, etc.). Mocheta profesionala pe care Indfloor Group o promoveaza si monteaza in proiectele de pardosire, vine de la producatorul belgian Balta Group, colaborare care dureaza deja de 8 ani de zile.

Fabrica producatorului are dimensiuni colosale  si implica procese de la A la Z necesare dezvoltarii unor produse de calitate superioara (pe piata, Balta Group ocupa locul 3 in lume si primul loc din Europa).

Cu destinatie rezidentiala sau comerciala, mocheta profesionala se regaseste intr-o gama extrem de variata, astfel ca exista o solutie pentru orice proiect care implica amenajarea pardoselii cu mocheta.

Recomandarea noastra, mai ales pentru spatiile care inregistreaza un trafic intens, cum sunt hotelurile, birourile, spatiile comerciale, este mocheta profesionala realizata din poliamida.

 

In filmuletul de mai jos puteti vedea cele mai importante procese de fabricatie a mochetei profesionale:

  • Extrudare (prelucrarea masei plastice)
  • Cablare (rasucirea/impletirea firelor)
  • Tratamentul termic (proces in urma caruia firele capata rezistenta, volum, flexibilitate, etc.)
  • Procesul de tesere (smocuri de fire din poliamida strapung stratul suport prin intermediul acelor)
  • Printarea digitala (se realizeaza cu ajutorul unor imprimante performante; Balta Group ofera o combinatie de 12 culori, prin procedeul Chromojet)
  • Finisare (stratul suport al mochetei trece printr-un proces de stabilizarea dimensionala prin aplicarea unui strat de latex).

In materialul video prezentat mai sus, la capitolul de printare a culorilor, puteti vedea mocheta Alethea din colectia Grace the Vintage Collection, model pe care noi l-am instalat in aceste proiecte:

Magazin de imbracaminte, Iasi
Pensiunea „Podul Viilor”, Baia Mare
Hotel Arnia, Iasi

 

Daca ai in vedere amenajarea cu mocheta din poliamida, te invitam sa accesezi pagina de Cerere oferta, pentru a beneficia de consultanta gratuita din partea reprezentantilor Indfloor Group.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*