Locuri de joaca, distractie in siguranta

Locuri de joaca, distractie in siguranta

Cand vine vorba de locuri de joaca, trebuie sa constientizam ca ele sunt spatii in care copiii nostri se dezvolta, din mai multe puncte de vedere. Acest lucru nu inseamna decat ca locul de joaca este extrem de important si ca executia lui necesita o atentie maxima, inca din primele etape de proiect.

SITUATIA LOCURILOR DE JOACA
Cumva, nu iti dai seama de cat de important este aspectul sigurantei la locul de joaca pana cand devii parinte.  De leagane ar trebui sa se bucure toti copiii, insa si acum exista leagane care nu ofera protectie pentru cei mai mici, care sunt prea inalte, sunt prinse necorespunzator, s.a.m.d. Unele locuri de joaca au implinit varsta majoratului de mult si ofera echipamente neconforme, cum sunt tobogane deteriorate, cu trepte abrupte care ar putea deveni o provocare chiar si pentru parinti. Sa nu uitam de pardoseala, care, in unele spatii de joaca, lipseste. Si de aici frustrarea parintilor, care acuza, evident, autoritatile locale de lipsa interesului pentru viitorul tarii, chiar si in cazul locurilor de joaca.

Exista totusi orase in Romania, in care copiii se pot desfasura in locuri de joaca amenajate corespunzator, dupa ce reprezentantii primariilor au luat atitudine. Echipele Indfloor au fost implicate in mai multe proiecte de acest gen. Si este important de stiut faptul ca pot fi amenajate spatii bine gandite, sigure pentru cei mici, cu bani proveniti din fonduri nerambursabile.

pardoseli locuri de joaca

CE FACE DIFERENTA?
Reusita executiei unui loc de joaca tine de implicarea autoritatilor in proiect, de sumele de bani obtinute/disponibile, de calitatea produselor alese si, in mod evident, de firmele care executa lucrarile de amenajare.
Diferentele sunt date de: alegerea echipamentelor de joaca pe categorii de varsta (informatiile trebuie sa fie vizibile pentru insotitorii copiilor), mobilierul urban (banci, cosuri de gunoi) si nu in ultimul rand pardoseala (pardoselile turnate din granule de cauciuc, sau dalele de cauciuc prefabricate, reduc considerabil sansele de accidentare).

CREATIVITATEA IN AMENAJAREA UNUI LOC DE JOACA
Echipamentele clasice (tobogane, leagane, balansoare, etc.) combinate cu alte elemente (gropi de nisip, echipamente pe baza de franghii, trambuline, etc.) sunt disponibile intr-o gama extrem de variata.
Alegerea culorilor pentru pardoseala este importanta si insufleteste un loc de joaca. Chiar si in lipsa echipamentelor, o pardoseala poate deveni un spatiu de joaca captivant: un sotron vesel colorat, o sosea in miniatura, o tabla de sah sau tuneluri realizate din pardoseala, sunt idei ce pot fi puse in aplicare, fara costuri semnificative.

Suntem aici pentru a oferi pardoseli si echipamente potrivite pentru  locurile de joaca. Echipa Indfloor Group se implica in amenajarea spatiilor de joaca, de peste 14 ani.

Contacteaza-ne!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*