Linoleum sau covor PVC?

Linoleum sau covor pvc? Este intrebarea care inca ii pune in dificultate pe clientii nostri. Adesea confundat cu pardoseala din policlorura de vinil (PVC), linoleumul are caracteristici aparte. Insa pentru a intelege mai bine particularitatile fiecarui tip de pardoseala, iata mai jos o serie de diferente:

  • Comparativ cu pardoseala PVC, linoleumul are in componenta materiale naturale si regenerabile precum ulei de in, praf de pluta, rasina de pin, faina de lemn, etc. Poate ca ati simtit un miros aparte atunci cand ati intrat intr-o incapere. Este foarte posibil sa fi fost amenajata cu o pardoseala precum linoleum. Scolile, gradinitele sau spitalele opteaza adesea pentru o astfel de suprafata, datorita materialelor naturale din compozitie. Linoleumul este un produs non-alergen si ajuta in tratarea afectiunilor respiratorii.

 

  • Covorul pvc este o pardoseala de asemenea rezistenta in timp si prezinta proprietati ignifuge. Spre deosebire de linoleum, covorul pvc arde mai greu insa degaja fum toxic. Pardoseala din pvc reprezinta, de cele mai multe ori, optiunea clientilor ce detin un spatiu, fie din domeniul sanitar, alimentar sau invatamant. Rezistenta, proprietatile asociate in timpul procesului de fabricatie si instalarea mai facila decat in cazul pardoselii din linoleum (material mai rigid), sunt doar cateva dintre motivele pentru care beneficiarii opteaza pentru covorul pvc.

 

  • Comparativ cu pardoseala pvc, linoleumul ascunde mai bine imperfectiunile cauzate de traficul intens de persoane, datorita colorarii sale in masa. Este biodegradabil si se intretine foarte usor.
  • Datorita tratamentelor aplicate, covorul pvc nu se ingalbeneste sub actiunea razelor solare. De acest tratament poate beneficia si linoleumul, material sensibil in soare.
  • Pardoseala spatiilor cu umezeala, precum baile, este acoperita cu covor pvc. Linoleumul nu este indicat pentru pardosire datorita sensibilitatii sale la contactul frecvent cu apa.

Diferente de pret intre cele doua tipuri de pardoseli exista. Costurile pentru linoleum sunt usor mai ridicat, datorita materialelor naturale din care este fabricat. Orice proiect necesita sfatul unui specialist, care va va explica in amanunt diferentele si avantajele acestor doua tipuri de pardoseli.

In orice caz, de retinut faptul ca atat linoleumul cat si covorul pvc sunt pardoseli ce se regasesc in nenumarate variante, astfel ca exista o solutie pentru amenajarea oricarui spatiu. Culorile si texturile moderne sunt atat de variate, incat nu exista limite in materie de design.

Cere sfatul specialistilor Indfloor Group!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *