Mocheta profesionala – cum se intretine?

INTRETINEREA CORESPUNZATOARE A MOCHETEI PROFESIONALE

mocheta profesionala pentru birouri

Majoritatea tipurilor de mocheta profesionala pe care Indfloor Group le instaleaza prezinta un grad ridicat de rezistenta. Insa, pentru ca aspectul si proprietatile acestui tip de pardoseala sa dureze cat mai mult timp, este nevoie de o intretinere corespunzatoare.

BLOCAREA ACCESULUI MURDARIEI

Pentru ca o pardoseala sa isi pastreze aspectul initial cat mai mult timp, este important sa impiedicam murdaria sa ajunga in spatiile in care ne desfasuram activitatea. Si in cazul mochetei, prezenta barierelor de praf este extrem de importanta. Aceste presuri profesionale sunt special concepute pentru a impiedica murdaria sa ajunga pe pardoseala. In acest fel, noroiul, praful, nisipiul, etc., nu vor deteriora si nu vor imbacsi mocheta, pardoseala cunoscuta pentru proprietatea ei de a retine murdaria in fibrele din care este alcatuita.

Aceasta proprietate de retinere a prafului reprezinta un avantaj major, impiedicand astfel particulele de praf sa contamineze aerul pe care il respiram. Asa cum si mocheta prezinta un anumit grad de rezistenta (raportat la clasa de trafic intregistrat de spatiu), la fel se intampla si cu acest bariere de praf profesionale. Ele sunt disponibile in mai multe variante, astfel ca pot corespunde fiecarui tip de mocheta. Barierele de praf pot face adevarate minuni, mai ales in spatii cu trafic intens: mall-uri, supermaket-uri, showroom-uri, datorita canelurilor cu care sunt prevazute si care au rolul de a retine murdaria de pe talpile pantofilor.

bariere de praf profesionale

Retineti faptul ca exista bariere de praf exterioare, ce pot fi amplasate inainte de a pasi pe o pardoseala, dar si bariere de praf interioare, care au rolul de a indeparta murdaria fina, dar si apa/umezeala in exces.

Conform unui studiu, mai bine de 90% din murdaria de pe pantofi este indepartata in primii 7 pasi facuti pe un sistem de bariere profesionale ales corect.
Citeste mai multe despre bariere profesionale

INTRETINEREA ZILNICA SI PERIODICA

Pentru ca o mocheta sa reziste in timp si sa isi pastreze aspectul initial, este nevoie de sfatul specialistilor inainte de instalare. Alegerea mochetei este un pas extrem de important in amenajarea pardoselii. In primul rand trebuie identificata clasa de trafic. De exemplu, o mocheta deschisa la culoare, cu un fir inalt, nu se va potrivi unui spatiu aglomerat care inregistreaza un trafic intens. Aspectul ei se va modifica repede, iar intretinerea va fi extrem de dificila. Mai degraba, acest tip este de mocheta este potrivit camerelor de zi, dormitoarelor, etc.

In concluzie, indicatiile specialistilor cu privire la culoare, model, tipul fibrelor (poliamida/polipropilena), densitate, etc., sunt foarte importante. In acest fel puteti evita sa alegeti o mocheta necorespunzatoare spatiului in care doriti sa o instalati.
Citeste mai multe despre mocheta din poliamida sau polipropilena

Indiferent ca alegeti o mocheta in rola sau o mocheta in dale, intretinerea zilnica si periodica va pot tine departe de cheltuieli suplimentare pentru reconditionarea/inlocuirea mochetei alese.

Astfel, indiferent de mocheta pe care ati ales-o, este important sa aspirati mocheta cel putin doua ori /saptamana. Unde se impune, repetati mai des procesul, mai ales in zonele intens circulate. Procesul de aspirare trebuie sa aiba loc saptamanal, de cel putin doua ori, si nu doar atunci cand murdaria vizibila o cere. Retineti faptul ca mocheta „aspira” la randul sau particulele de praf, iar pentru a mentine un aer proaspat, lipsit de factori alergeni, este important sa urmam acest procedeu simplu de intretinere.

Un alt aspect la fel de important, este alegerea aspiratorului. Bineinteles, acest lucru se face in functie de spatiul in care a fost instalata mocheta. Pentru un birou intens circulat, de exemplu, specialistii va vor indica folosirea unui aspirator cu o putere mare de absorbtie, prevazut cu o perie rotativa, care va elimina toata murdaria acumulata de fibrele mochetei. Este important sa alegeti un utilaj vacuum de o calitate superioara, cu un bun sistem de  filtrare, pentru a evita imprastierea particulelor de praf prin intermediul aceluiasi aspirator.

O data pe an este indicata o curatare profesionala cu ajutorul unor utilaje speciale. Aspirarea uscata alternata cu aspirarea umeda vor avea rezultatele scontate, iar mocheta va rezista mult in timp.

INDEPARTAREA PETELOR

Pentru a pastra aspectul mochetei dumneavoastra, alegeti sa indepartati imediat petele aparute pe suprafata pardoselii. Folositi solutiile potrivite si respectati indicatiile produsului profesional folosit.

Vezi aici produse profesionale de intretinere a pardoselilor

curatarea petelor de pe mocheta

O pata tratata imediat este mult mai usor de indepartat decat daca o lasati sa actioneze in profunzimea fibrelor mochetei. Pentru a eficientiza procesul, este indicat sa actionati incepand din exteriorul petei, inspre interior. In acest fel evitati raspandirea ei pe o suprafata mai mare.

De asemenea, nu frecati energic in locul murdarit. Riscati sa deteriorati iremediabil fibrele mochetei.

Indfloor Group monteaza mocheta profesionala in rola sau in dale, pentru orice clasa de trafic. Cititi mai multe despre mocheta ca pardoseala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*