Evolutia jocului de fotbal

Jocul de fotbal vine din China! Da, este adevarat. Cu o istorie de peste 2.000 de ani, fotbalul are ca sursa de inspiratie jocul “cuju”. Jucatorii se foloseau de o minge sferica, pe care o puteau pasa de la unul la altul, folosirea mainilor fiind interzisa.

fotbal

Jocul de fotbal a evoluat mult in timp, asa cum a evoluat si balonul rotund. Mingea anilor ’30 nu mai are aproape nimic in comun cu mingea din zilele noastre. Aspectul si calitatile ei s-au transformat uluitor.

Iata mai jos cateva fotografii cu evolutia balonului rotund:

 

DOAMNELE, IN FOTBAL

fotbal femininReprezentantele sexului frumos au fost si ele pasionate de acest joc, inca din antichitate. De-a lungul timpului s-au lovit de bariere sociale si culturale, dar cu toate acestea au continuat sa joace. In Europa, primul meci de fotbal feminin a avut loc in Londra.  La vremea aceea, fotbalul practicat de femei era asociat cu actele de caritate, insa din 1970, lucrurile au devenit mai serioase. Atunci au inceput sa apara primele asociatii de fotbal feminin.

Incepand cu anul 1991 ne bucuram si de Campionatul Mondial de Fotbal Feminin, organizat de FIFA, o data la 4 ani.

Sondajul FIFA sustine ca, in intreaga lume, fotbalul numara 26 de milioane de jucatori. In medie, 1 din 10 jucatori este femeie.

SUPRAFATA DE JOC

Exista mai multe tipuri de pardoseli sportive pe care se poate desfasura acest joc. Fotbalul se joaca pe gazon natural, gazon artificial, covor pvc sau pe parchet. Tot mai multe terenuri outdoor opteaza pentru varianta gazonului artificial, datorita nenumaratelor avantaje: costuri mici, intretinere facila, rezistenta in timp, etc.

Citeste mai multe despre avantajele gazonului sintetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*