Covor pvc omogen vs. covor pvc eterogen

covor pvc

Covorul pvc este o pardoseala aflata la mare cautare in randul celor care doresc sa faca investitii inteligente, pe termen lung.
Producatorii de pardoseli din pvc au investit in tehnologii, astfel ca in acest moment un covor pvc poate satisface pana si cele mai exigente cerinte.

Pardoselile pvc se impart in doua mari categorii: covor pvc omogen si covor pvc eterogen. Ambele tipuri sunt la fel de valoroase, structura lor fiind insa diferita.

Covor pvc omogen

Covorul pvc omogen este fabricat intr-un singur strat. Acest lucru inseamna ca stratul de uzura reprezinta de fapt intreaga grosime a materialului (acelasi material in toata masa produsului).
Covorul pvc omogen are o suprafata densa, este durabil si foarte rezistent la frecare sau la actiunea nociva a substantelor chimice. Totodata are proprietati antibacteriene si antifungice, impiedicand dezvoltarea bacteriilor.

_DSC0243

Covor pvc eterogen

Covorul pvc eterogen este  fabricat din mai multe straturi de spuma PVC, printre care se regaseste unul de fibra de sticla, care intareste structura.

Stratul suport (colorat) al acestui covor pvc este alcatuit din spuma poliuretanica, care absoarbe zgomotele si izoleaza termic.
Stratul superior de uzura (transparent) are rolul de a prelua solicitarile de trafic.

Dimensiunile stratului de uzura variaza, in functie de cerintele de trafic ale spatiului in care este instalat covorul pvc.
Datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice, pardoseala pvc este prima alegere a institutiilor medicale, acolo unde exista cerinte speciale de igiena.
De asemenea, covorul pvc poate fi instalat in scoli, sali de sport, gradinite, spatii comerciale, mijloace de transport in comun,etc.

In timp, covorul pvc isi poate schimba aspectul si poate pierde din proprietati. Insa, pentru ambele variante ale covorului pvc, exista solutia reconditionarii. Aceasta etapa va reda (sau va schimba complet) aspectul pardoselii si in plus ii va reda caracteristicile initiale. Specialistii recomanda acest serviciu, oferind beneficiarilor posibilitatea de a economisi, comparativ cu decizia de a schimba total pardoseala instalata.

Citeste mai multe despre pardoseli pvc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*